Punite sigurno uz pravi iPhone punjač

iPhone mobiteli u posljednjem desetljeću definitivno su ostavili traga kao jedan od najpopularnijih odabira za pametni telefon. Mnoge promjene i inovacije koje su oni donijeli na tržište jasno su se odrazili i na druge pametne telefone – od kamera, operacijskog sustava, ekrana na dodir pa sve do brzog punjenja i velikog kapaciteta baterija. 

Upravo kako biste ovo zadnje mogli iskoristiti do punog potencijala, ipak je važno imati i pravi iPhone punjač. A toj je onaj koji ne samo da je prilagođen generaciji telefona kojeg imate već i koristi kvalitetne i odabrane dijelove koji mogu podržati dodatne funkcije, kao što je brzo punjenje.

Sigurno punjenje mobitela

Kada govorimo o punjačima mobitela, prvo što nam padne na pamet je klasičan, zidni punjač koji koristimo kada smo u blizini utičnice. Iako su oni prije dolazili u jednom dijelu, danas je većina punjača napravljena od dva dijela. Prvi je zidni punjač, često zvan i brick ili adapter – dio punjača koji se uključuje u samu utičnicu. Drugi važan dio je kabel, koji adapter spaja sa samim mobitelom. 

Iphone punjač

Oba dijela vrlo su bitna kako biste svoj uređaj mogli puniti brzo i kvalitetno, pa kada kupujete novi iPhone punjač morate pažnju posvetiti i kvaliteti adaptera, kao i vrsti kabela koji kupujete!

Odaberite najbolje za svoj pametni telefon

Bez obzira birate li dodatke poput maske za iPhone s baterijom, prijenosnog ili klasičnog punjača, važno je da kupujete kvalitetno. Tijekom punjenja, iPhone punjač može uzrokovati štetu ako nije primjeren za uređaj koji imate, stoga uvijek provjerite njegove specifikacije. Kod klasičnog punjača bitne su tri informacije: 

  • ulazni napon – koji je u Europi 220 V
  • izlazni napon – koji je najčešće oko 5 V
  • izlazna struja – koja je najčešće 1000 mA 

Usporedite te specifikacije iPhone punjača s onima koje uređaj traži, kako biste bili sigurni da bateriju tijekom punjenja nećete oštetiti, pregrijati ili pak produžiti vrijeme punjenja!

Punjenje mobilnog telefona na putu

Osim iPhone punjača koji se koristi u blizini utičnice, ponekad nam je punjenje potrebno i kada smo na putu. Tada je najbolji pomoćnik kojeg možemo imati sa sobom power bank, odnosno prijenosni punjač kojim iPhone možemo puniti gdje god bili. Kada birate prijenosni iPhone punjač svakako provjerite dvije stvari:

  • kapacitet prijenosnog punjača
  • mogućnost brzog punjenja

Što je kapacitet veći to ćete više puta svoj telefon moći napuniti do kraja s jednim punjenjem prijenosnog, a s druge strane mogućnost brzog punjenja omogućit će da svoj iPhone brže možete koristiti.

Simpatični dodatci za mobitel

Osim samog Apple iPhone punjača, ponekad je dobro imati i dodatke koji će vam pomoći razlikovati razne punjače, zaštititi ih da duže traju ili vam pak olakšati punjenje na nezgodnim mjestima. Prije svega, u posljednje su vrijeme veoma popularne zaštite za utikače na kabelima iPhone punjača, jer oni s vremenom i korištenjem zbog pregibanja mogu početi pucati. 

Iphone punjač

Zaštite su univerzalne, no imajte na umu kako mogu povećati izlaz kabela, pa koristite li maske za iPhone koje su uske kod utora za punjač svakako pripazite kako biste kabel mogli valjano ukopčati u iPhone tijekom punjenja!

Nove generacija Iphone uređaja

Novije generacije iPhone uređaja nude potpuno nov način punjenja. Nema više muke oko žica, kabela i drugih dodataka. Radi se o bežičnom punjenju za koje je potrebno imati posebne bežične iPhone punjače. Oni se mogu pronaći u nekoliko različitih modela. Prije svega, tu su modeli koji izgledaju kao držači za telefon u koje je za punjenje samo potrebno ostaviti svoj iPhone.

Nadalje, tu su potpuno ogoljeni modeli, koje je moguće integrirati u namještaj, na primjer u radni stol ili noćni ormarić. Kod instalacije postoje određena pravila, poput izbjegavanja dodira s metalom, no osim toga postavljanje je jednostavno.

Maska za iPhone

Iako se to na prvi pogled ne bi moglo povezati, punjač i zaštitna maska za iPhone telefon itekako mogu biti povezani. Prije svega, tu je očigledan problem dizajna. Ako maska za iPhone nema dovoljno velike utore za utikače, punjenje će biti problem. S druge strane, punite li svoj iPhone bežično onda je odabir prave maske za Iphone veoma bitan. 

Treba izbjegavati maske za iPhone koje imaju metalne dijelove u sebi, s obzirom da se oni mogu zagrijati i uzrokovati štetu na telefonu. Na kraju, ako se vaša baterija troši brzo, tu su i maske za iPhone mobitel koje u sebi imaju prijenosni punjač koji će znatno produžiti trajanje vaše baterije!